неділю, 28 червня 2015 р.

Чи дійсно ОУНівці були націоналістами у сучасному розумінні цього слова?!

Можна багато і довго сперечатися щодо назв і термінів, але..... Так склалося, що національно-визвольну боротьбу українського народу очолили ОУН і УПА. Але чи дійсно ОУНівці були націоналістами у сучасному розумінні цього слова?! Звернемося до енциклопедії
Націоналі́зм (фр. nationalisme) — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі. Відрізняється різноманіттям течій, деякі з них суперечать одне одній.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%BC
Але якщо порівняти сучасних європейських і російських націоналістів і ОУН-УПА, стає зрозумілим, що це різні ідеолоґії!
УПА боролася за УССД, за відродження Української держави, за рівні права для всіх громадян України незалежно від національности, які не ворожі створенню Української держави! В ідеолоґії ОУН-УПА не було і тіні ксенофобії, чи ворожнечи до інших народів. Навпаки у лавах ОУН-УПА воювали представники багатьох національностей, і євреї, і поляки, і грузини, і кримські татари, і узбеки і ще представники багатьох інших народів! Головною метою ОУН-УПА було здобуття Української держави!!!
А що ж ми бачимо сьогодні, серед європейських і російських націоналістів?! Шалена пропаганда ненависти, ксенофобії, гомофобії, расизму, антисемітизму і відвертого фашизму!
І зараз такий ось націоналізм-нацизм, деякі прокремлівські сили намагаються прищепити українцям!
Але чи з ґеями воювали герої ОУН_УПА?!
Чи проти африканців чи азіатів вів у бій свої загони Шухевич?!
Чи в боротьбі проти євреїв гинули вояки УПА?!
Відрізняйте шановні, український патріотизм і національно-визвольну боротьбу ОУН-УПА, від ксенофобії і фашизму, що їх нав'язуює Кремль через своїх аґентів, називаючи це "українським націоналізмом"!
Показати менше
:
 
Современная РФ (под властью кремлёвской хунты), 100% подпадает под определение фашистское государство!
Фаши́зм (итал. fascismo от fascio «союз, пучок, объединение») — обобщённое название крайне правых политических движений, идеологий и соответствующая им форма правления диктаторского типа[1][2], характерными признаками которых являются милитаристский национализм (в широком понимании)[3][4], антикоммунизм[5], ксенофобия, реваншизм и шовинизм, мистический вождизм, презрение к выборной демократии и либерализму, вера в господство элит и естественную социальную иерархию, этатизм и в ряде случаев геноцид[6][7].
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC
И теперь сравните это с политикой кремлядей!
Показати менше
2 фото